Přeskočit na obsah

Začal jeden z největších univerzitních turnajů v USA

V americké Tulse ve státě Oklahoma, začal spolu s NCAA Championship na konci sezony, největší turnaj univerzitních hráčů. To je i důvod, proč skoro žádní nejsou na dvou futurech v USA. Turnaj se jmenuje ITA Mens All-American Championship a hraje se již od roku 1979. Mezi vítězi najdeme hráče jako Mikael Pernfors, James Blake, Malivai Washingtom, John Isner nebo Bob Bryan .

Od roku 2015 to jsou:

2015 – Thai Son Kwiatkowski

2016 – Petros Chrysochos

2017 – William Blumberg (porazil Ma.Redlickiho 64,64)

2018 – Jeremy Wolf (porazil Borgese 60,76)

2019 – Yuya Ito (porazil Riffice 63,64)

2020 – nehráno kvůli Covidu

Je to ohromný turnaj. V sobotu začala 4 kolová předkvalifikace kde se představilo 256 hráčů.  Z těch co jste třeba už někdy slyšeli to bylo Overbeck, Gima, Zahraj, Azoides nebo Mandlik. Z čechu to bylo Lušovský, Podzemný, Sklenka, Holiš, Pučálka. Ten kdo vyhrál 4 zápasy postoupil do kvalifikace. Z čechů nepostoupil nikdo.

V kvalifikaci hrané na 3 zápasy nebo tedy 16 hráčů z prekvalifikace a dalších 112 dle ITA žebříčku. V ní už hráli o poznání známější hráči.

Třeba velký talent Sheylbach (prohrál ale v 1kole), D.De Jong, Johns, Pourroy, Torre, Fenty. H.Schulenburg, Vives. Z čechů hrál Paroulek který ji úspěšně zvládl, Motl prohrál v 1kole.

V hlavní soutěži je 48 hráčů dle žebříčku + 16 kvalifikantů. Jinak hráči co vypadnou v 1kole mohou hrát takzvanou “consolation” tedy něco jako turnaj útěchy.

Hlavní soutěž už je nabitá skoro dá se říct hvězdama. Jsou tam hráči, kteří I na futurech (někdy I challengerech) něco uhráli. Je tam třeba D.Rodrigues, Shelton, Fery, Chidekh, Kingsley, Holmgren.

Z našich hráčů tam postoupil zmíněný Paroulek a přímo se dostal Matěj Vocel.

Pokud by jste chtěli tento turnaj sledovat tak zde je odkaz na stránky https://www.wearecollegetennis.com/events/ita-all-american-championships/

A zde je možné sledovat live stream http://streamingtennis.com/tulsa/

Po skončení turnaje napíšu ještě jeden článek o tom jak turnaj dopadl

Translate »