Přeskočit na obsah

M25 Calabasas, ČF, hard. Ritschard

O postup do SF se v Kalifornii utkají 22letý Celikbilek z Turecka a 24letý Ritschard který nyní reprezentuje USA.
Celikbilek z Turecka na jeho poměry hraje nyní solidně. V Tunisku jeden futur vyhrál a na jednom byl v SF. Na druhou stranu konkurence tam nebyla nijak velká, neporazil nikoho slušnějšího, o titul porazil Negritu a v SF prohrál s Soares Klierem. V USA pak uhrál kolo, porazil WC McKennona 64,76 a prohrál s Menezesem 62,63. Tento týden porazil Mallu 57,76,31Skr a Garangangu 63,46,62. To lze říct že byl hezký los. Ale s Menezesem dostal za 1hod, neměl ani bb a na returnu uhrál jen 10míčů.
To Ritschard i když je na žebříčku níže je dle měl daleko lepší hráč. Tento původem Švýcar hrál na univerzitě ve Virginii kde se z pětky/šestky v poslední sezoně dostal až na jedničku. A i když prohrál, s hvězdou univerzit Torpegaardem dosta až 76 ve 3setu a měl bilanci 22-7 (a navíc ve 4hře 25-1 s Kwiatkowskim) Loni na betonu porazil třeba Sarkissiana, Goja, Escoffiera a další solidní hráče. (na antuce dokonce vyhrál 3 futury ve Švédsku) Letos v Glassgove na futuru zdolal Doumbiu, minulý týden také hrál stejně jak Celikbilek futur v Bakersfieldu, porazil Shana 75,75 a nestačil ba pozdějšího vítěze Brooksbyho 67,75,76. Tento týden i přes veletěžký los je v ČF, Menezese dal 64,36,62 (ten vyřídil Celikbileka) a vrátil prohru Brooksbymu 74,76.
Pro mě Ritschard jasný favorit, Turek se prosazuje spíš na slabších turnajích a i když dle kurzů vyrovnaný pro mě je Ritschard určitě kvalitnější hráč a nebál bych se ho hrát klidně do úrovně 1,5-1,6

Translate »