Přeskočit na obsah

Matsuyama, 2kolo, hard. Hijikata

Ve 2kole futuru v Japonsku zkusím 18letého velmi nadějného juniora Hijikatu, na konci loňského roku juniorskou 9 v zápase proti 29letému Korejci Cheung-Eui Kimovi.
Hijikata už několikrát ukázal že umí. V turnaji o divokou kartu pro AusOpen porazil A.Harrise a vzal set Duckworthovi, na Aus Open v kvaldě prohrál až ve 3setech s Moriyou a v Laucestonu prohrál po boji s A.Harrisem 16,76,63. Na futurech v Austrálii postupně dal 2kolo, ČF a SF. Zde postoupil po 2kolech kvaldy a za tyto 2 zápasy a ani v 1kole neztratil set a i když si set prohrál docela dostkrát tak na returnu vyhrával přes 50% míčů.
Kim je schopný něco uhrát ale letos na futurech z pěti účastí dal jen jedno SF. Minulý týden v Kashivě tak také ČF když prohrál s Yamasakim, zde v 1kole zdolal až za 2h46 Fukudu 36,62,63 když nabídl 12bb a prohrál si 3x servis. Když vezmeme že Fukuda má letos 1-6 tak výsledek a boj žádná sláva.
Určitě je Kim dál a právem je favorit, ale s menší důvěrou Hijikatu musím zkusit, má našlápnuto dobře a řekl bych že letos se někde prosadí tak uvidíme zda to bude už nyní

Translate »