Přeskočit na obsah

Jablonec, 1kolo, antuka. Heller

Z 1kola futuru v Jablonci jsem vybral zápas dvou Němců, 28letého Simona a o dva roky mladšího Hellera. Já budu hrát Hellera z několika důvodů.
Za prvé jsou podmínky ve kterých se tento zápas nejspíš bude hrát. Hra Simona je postavena na dobrém servisu a razantní hře. Což v očekávaných podmínkách, nejspíš vlhké a těžké míče je velká nevýhoda. A stejně tak mám pochybnosti o jeho antukových kvalitách. Letos antuka 4-5 a překvapil v Shymkentu 3kolem ale výhry tam a nad Brouwerem a Durasovičem bych nepřeceňoval.
Heller je takový průměrný hráč ale své kvality má. Bojovník od zadu a to myslím že by mohlo platit. Na challengerech většinou uhrál kolo když měl vyhrát a pak nepřekvapil. Ale výhry nad Ignatikem, Ruusuvuorim, Jacqem a Krawietzem jdou. A na lepší jako Bachinger, Laaksonen, Gomboš, Nagal a Boleli nestačil, ale to je už jiná liga, a hlavně úplně jiná než Simon.
Jako plus pro Hellera je i to že zde loni byl ve finále. Kluci spolu hráli jednou, ale to jsou 4 roky a na betonu a Simon vyhrál v Bahrainu 57,76,63
Tedy za mě Heller. Jen samozřejmě je riziko že se to třeba dnes neodehraje a zítra už budou pro Simona lepší podmínky ale i tak si myslím že Heller by měl být favorit. Ale při výrazném dropu bych to pak vynechal (hlavně když se to neodehraje dnes)

Translate »