Přeskočit na obsah

Gyor ITF future – tam kde si musíš zamést po sobě kurt

Tak jsem navštívil další turnaj, tentokrát jsem se vypravil do Gyoru, města necelou hodinu cesty od Bratislavy.

Hraje se tu v současné době turnaj future nejvyšší kategorie M25. Nasazenou jedničkou je Cid z Dominikánské republiky a dvojkou byl Sakamoto z Brazílie. Na turnaji se představilo i několik našich hráčů jako Šátral, Šafránek, Kopřiva, Nejedlý a z kvalifikace postoupil Rumler.

Chtěl bych s váma sdílet pár dojmů a postřehů z prvních dvou kol.

Jak už jsem psal v názvu, co mě pobavilo nejvíc bylo že si během prvního kola většina hráčů musela po sobě zamést kurt. Takže bylo velmi vtipné, když kdysi 165 hráč světa Aldin Setkič poté co prohrál s Casanovou 62,62 si vzal bágl a odcházel z kurtu a už vzal za kliku že jde a hlavní rozhodčí si pro něj došel a Setkič si musel zamést kurt. To si myslím se mu hodně dlouho nestalo. Nebo když hrál Kopřiva první kolo, po vyhraném setu si pro jeho trenéra Jardu Pospíšila sedícího u kurtu došel rozhodčí aby mu pomohl zamést kurt. To jsem také ještě neviděl aby trenér sedící vedle kurtu se musel zapojit.

Ze zápasů mě nejvíc zaujal zápas 1.kola mezi Peterem Nagy a jeho krajanem a asi největší hvězdou turnaje Zsomborem Pirosem. To byl skvělý zápas který trval 2h52. Skvělý tenis a hromada pomalu exhibičních výměn. Co oba hráči ještě doběhli a zahráli bylo neuvěřitelné a dlouho jsem neviděl zápas dvou takto šikovných hráčů. Kdo četl mé analýzy tak ví že Nagyho jsem dával dnes a neskutečně mě zklamal. Asi chápu proč s touto hrou je kolem 400-600 místa. První set hladce prohrál, ve druhém vedl 30 a měl dva bb na 40. Pak 31 a 40-15. Zbytečným chybama prohrál na 32 a pak naznačil svému týmu že ho to štvě a že už na to kašle. Tak prohrál 12 míčů v řadě a 18 z 20. Úplně zbytečně to zabalil, nechápu. Jeho výkon byl jako den a noc

Dnes jsem také dával zápas Madarasze že porazí Kopřivu. Zde rozhodl 1set kde byl dvakrát Madarasz blízko k brejku a tedy setu, dokonce za 65 měl setbol který trochu smolně prohrál a korunu nasadilo když odvrátil setbol Kopřivy za 64 ale pak za stavu 65 mu praskla struna a výměnu i set prohrál. Raketa letěla daleko za plot. Docela mě pobavilo když o následné přestávce mu pro ní došel rozhodčí na umpiru. A Madarasz to pak psychicky nedal.

Co mě ještě zaujalo –

Šafránek – Ajdukovič

Když už jsem si myslel že Vašek po vyhrané Poznani minulý týden je zpět tak opět tak zbytečně prohraje. 1.set 60, 2.set prohraje 64 a ve 3.setu z 14 a dvou breaků otočí a v tb vede 41 a 53 a ještě prohraje…

Marozsan – Rumler

Jsem zvědavý jestli návrat Rumlera k tenisu bude dlouhodobý. Je mu stále teprve 26 a možná si pamatujete že byl docela velký talent. V roce 2010 byl na 52 místě v juniorech a vypadalo to že má našlápnuto. Ale úplně se po něm slehla zem. Nehrál špatně, je vidět že to v ruce má ale chce to dál makat jestli má mít šanci

Hampel – Sakamoto

Po zápase Nagy – Piros druhý zápas prvního kola. Sakamoto nemá nejlepší formu, minulý týden jsem také analyzoval že prohraje ve velkém kurzu a toto se mělo taky dávat. Na pohled sice hraje hezky ale je dost měkký a Leny má opravdu hezké údery ale daleko tvrdší takže zápas byl plných hezkých výměn které několikrát zakončil Hampel nechytatelným backhandem po lajně.

Na konec ještě zmíním jednoho hráče na kterého jsem dost v budoucnu zvědavý. 22letý David Szintai má moc hezkou hru. Dobrý servis, tvrdé údery, dobrý na síti. Porazil Toleda 61,42 Skr a pak vzdoroval Ugo Carabellimu 64,61 a i když výsledek vypadá jasně, hráli 1h42 a Szintai fakt hrál dobře. No jsem na něj v budoucnu zvědavý .

Závěrem bych se ještě chtěl pozastavit nad tím jak Tipsport vypisuje tyto zápasy a stanovuje kurzy. Dnes se opět předvedli když Hampel byl venku kolem 1,4-1,45 a tak ho vypsala i Fortuna. Tipsport opět dle své strategie podhodnotit kurzy na favority vypsal 1,35 aby hned poté co jsem ho zmínil v analýze a někdo kdo to četl asi vsadil, tak šel na 1,29 a po mém vsazení na 1,23. Venku byl kurz stále přes 1,4. A opačný extrém byl Madarasz. Byl to riskantní tip (a vyjít první set možná to klaplo) a kurz 3,94 možná i odpovídal. Ale opět Tip reaguje tím že kurz 1,2 3,94 změní na 1,3 3,1. A i když poměr tiketů byl 38-266 tak opět na základě tohoto zvednou kurz na Kopřivu. By mě zajímalo o kolik víc prodělali když takto nesmyslně reagují.

Každopádně jak je vidět i na futurech, tenis je nesmírně vyrovnaný a i hráči co nejsou tak vysoko mohou porazit či potrápit favority a kurzy často vůbec neodpovídají. A i hráči jako Šátral, co mají hezké údery se nemohou prosadit

Translate »