Přeskočit na obsah

Bratislavský challenger – úterý

Dnes mě zde v Bratislavě nejvíc zaujali naši dva mladící. Jonáš Forejtek a Jirka Lehečka. Oba ročník 2001. Lehečku trénuje Michal Navrátil, syn Davis Cupového trenéra Jaroslava a Forejtka Honza Mertl. Dnes se oba předvedli v úplně odlišném světle.
Forejtek i přes velkou nervozitu na začátku bojoval, hrál svou hru, výborný pohyb, tvrdé údery. A i když to nebyl nejlepší výkon, způsob hry se mi velmi líbil. Samozřejmě Kalenichenko si to dost zkazil sám, třeba když vedl v TB druhého setu 65 a dal dva debly za sebou. Ale Forejtek všech šancí využil a vyhrál zaslouženě. Jsem zvědavý jak si povede zítra s Ignatikem.
Na druhou stranu Lehečka mě dost zklamal. Má hezké údery, na první pohled jasně lepší hráč. Na druhou stranu Gerch chytře občas balón jen sekl a Lehečka dál do toho bušil jak hluchý do vrat. Chyběla mi tam větší kreativita. A nejhorší bylo jak nedokázal využít svých šancí. Například v 1setu měl ve 4 různých gamech breakboly, celkem 6 a asi takové 3-4 odvrátil Gerch kraťasem po kterém jedinkrát nezahrál Lehečka slušný míč, většinou to šlo do sítě. Jirka má moc hezké údery, ale má toho ještě dost na čem pracovat. Když narazí na hráče jako Gerch, hráče nijak silného ale chytře hrajícího úplně se rozsype.
Z dalších zápasů jen telegraficky –
Zdeněk Kolář – hrál hezky, tvrdě. Má hezké údery. Na druhou stranu Karatsev hraje přímé údery a to je voda na jeho mlýn
Miedler – Klein zápas nahoru dolů, mohli to vyhrát oba, např Klein byl za stavu 54 a 30-15 dva míče od vítězství.
Gomboš – dobrý výkon, domácí publikum ho hodně namotivovalo
Arevalo – bojuje, dře a chodí mu to tam. Potvrzuje formu z Prostějova
a jedna perlička nakonec, ve 4 hře hrál Ivo Klec kterému bude letos 39, už jsem ani nevěděl že hraje a spolu se Šprochem porazili duo Vrbenský/Kopřiva. To mi přišlo opravdu jako slušné překvapení.
Zítra jsem zvědavý zda Andrej Martin který bydlí kousek od kurtů a je tedy vyloženě doma zda ukáže velmi dobrou formu co má. Dále pak na zápas Benchetrita s Pavláskem. Benchetrit v Paříži hrál skvěle a Adam má pěkné údery tak to může stát za to. Tedy pokud opět Adama nezradí hlava. A pak samozřejmě na Forejtka u kterého vidím velkou budoucnost tak jestli už se je schopen měřit se solidním challengerovým hráčem

 

 

 

Translate »