Přeskočit na obsah

Horký den v Pardubicích aneb kdo vybral ty míče

Ve svém blogu o tenisových turnajích které jsem navštívil se dnes budu věnovat futuru v Pardubicích. Hraje se zde velmi slušně obsazená 25. Jedná se o velmi sympatický turnaj a hlavně pro mě jako diváka to splňovalo co potřebuji, z jednoho místa bylo vidět na všechny 4 kurty J

Jen první překvapení bylo že je nutné si koupit lístek, sice 50Kč ale stejně J Na ATP 250 ve Stuttgartu kvalda je zadarmo, celý Bratislavský challenger také a za 1kolo v Pardubicích se platí, no dobře

Zápasů co stojí za zmínku se hrálo několik ale já musím začít zápasem Jardy Pospíšila. Ten ve věku 38let, nyní již jen jako kouč Vítka Kopřivy porazil 64,62 o 18let mladšího, kdysi docela nadějného, Tadeáše Paroulka. A hlavně úplně po zásluze. Lepší servis, tvrdší od zadu, lepší pohyb… a navíc v tomto horku, kloubou dolů před Jardu ale ostuda pro naše mladíky.

Další zajímavý zápas byl Šafrínek – Staněk. Ale bohužel to byl zajímavý zápas na papíru, ani jednomu to nešlo, oba se hodně rozčilovali a nejzábavnější byla asi hláška Robina Staňka – “by mě zajímalo jaký kretén na svazú vybral tyhle míče“ J A za tenhle výkřik dostal code violation tedy napomenutí. Ale je pravda, že tyto míče mělo dost hráčů problémy dostat pod kontrolu a po tomto výkřiku dost z nich říkalo že s Robinem souhlasí. Šafránek zápas nakonec vyhrál, ale byl to zápas šíleně chyb a ani jeden nevydržel delší úsek hrát dobrý tenis.

Kdo ale opět nezklamal byl Jonáš Forejtek. Opět jak v Bratislavě velmi dobrý výkon a ukazuje že má obrovský potenciál. Snad nezamrzne jako tolik mladých kluků jako Paroulek, Vrbenský, Štyler a nedostane se do takového futurového průměru.

Když mluvím o Vrbenském a Štylerovi, ty hráli spolu, ale Štyler neměl svůj den a jako konstatoval jeho trenér Ivo Minař, takhle hrozně jsem ho dlouho neviděl hrát.

Do 2kola postoupil také Adam Pavlásek který ale měl lehkého soupeře který nekladl moc odpor a jsem zvědavý jestli Adam potvrdí že zde by měl být o level lepší než ostatní. Postoupil i Pavel Nejedlý ale Petrone mě dost zklamal, byl dost tragický a vůbec nic nepředvedl.

Náznaky velké kvality měl Manu Guinard, ale bylo to nahoru dolů tak jsem zvědavý jak zde dopadne, hráč je to dobrý ale trochu psycho.

A závěrem smutný konec pro našeho hráče, Tomás Jiroušek hrál asi v největším vedru 3h11, skoro dva sety byl jasně lepší, Echazu nemá nic jen vrací a vrací  a Tomáš si to pár zbytečnýma chybama prohrál. Ale v tomto počasí hrát tak dlouho aparát, být lepší hráč to fakt nekutečně naštve.

Zápas 2kola pro mě je Pavlásek-Forejtek, to může být velmi pěkný tenis a pak asi trenér/žák, Kopřiva – Pospíšil. Ale zde si nejsem jist zda je v nečím zájmu aby Jarda vyhrál, no uvidíme

Každopádně když koukám na pavouka máme se na co těšit a uvidíme zda nejdál dojde někdo z našich jako Pavlásek, Šafránek, Kopřiva nebo někdo ze slušných cizinců jako Guinard, Dougaz, Kestelboim nebo úplně někdo jiný

Translate »