Přeskočit na obsah

Wimbledon, 1kolo kvalifikace, tráva. Coppejans @ 2,59 Fortuna. Důvěra 5/10

Zde asi budu mít jiný názor než ostatní, možná i tím že nedávám otvírací kurz který napovídal zkusit Karlovarskyho. Ale v kurzu přes 2,5 musím Kimmera zkusit. Jasně, ještě včera hrál ve Francii na antuce, má 4 tříseťáky za sebou, na druhou stranu když se vyhrává tak jde únava stranou a on to dotáhl až do finále když na cestě tam odvrátil 4 mb s Rocou a 2 s Arguellem. Na trávě sice nemá nehlepší bilanci, ale uhrál ČF juniorky a poslední 4 zápasy na trávě hrál slušně a prohrál až ve 3setech s dobrýma travařema (mj Mahut, Basič, Ofner a pak Millot..)

Proč to dávám je i ne nejlepší forma Karlovarskyho. Sice se na trávě připravuje již od poloviny června, na jeho výsledky – Klein 64,16,26 a Bemelmans 46,16 nejsou nic moc. Ještě horší to je když se podíváme na statistiky. S Kleinem měl 1break co využil, Klein 4z14. Na returnu 44% vs 22%, i na prvním servisu mizerných 58% vyhraných míčů. S Bemelmansem breaky 3z8 vs 0ze4, na returnu 45% vs 25% a opět na 1servisu jen 60% a při druhém 38%!

Ano, Kimmer může být unaven na druhou stranu tráva není tak fyzicky náročná a zaroveň se hra i na ní trochu zpomalila tak mají šanci i hráči co hrají od zadu. Být kurz v rovině asi vynechám, ale tohle mi přijde vzhledem k okolnostem moc velký kurz který s menší důvěrou zkusím. A není nejlepší že hrál Coppejans až včera, na druhou stranu s Blois je to 2hod do Paříže odku je člověk v Londýně hned. A klidně může ráno trénovat, hraje až ne před 4,30.

 

 

Translate »