Přeskočit na obsah

Svijany Open 2019

Už mám po dovolené a tak jsem se dnes vydal opět na nějaký ten turnaj. Zajel jsem na Svijany Open v Liberci. Tento turnaj se hraje jako challenger od roku 2013 v Libereckém Tenisovém Klubu (LTK) Musím říct, že prostředí turnaje je moc hezké a je to velmi příjemný turnaj. Pro mě jako fanouška je super, že tři kurty, na kterých se hraje jsou vedle sebe a sezení je za na zadní straně kurtů. Takže když jsem si sedl doprostřed, krásně jsem viděl na všechny kurty.

Dnešní program bohužel narušil dvakrát déšť ale aspoň byl čas navštívit restauraci přímo na kurtech J Za mě pivo dobrý ale pizza kde je místo mozzarely eidam fakt nemusím… Ale zpět k tenisu.

Asi největším zážitkem bylo, jak 38letý Pospíšil vodil Gaia. A nejhorší je, že vyhrál úplně zaslouženě. Byl aktivnější, nebál se a i když ztratil vedení 42 ve 3setu a prohrával 45 tak do toho pořád šel. Zítra bude hrát s Macháčem. Ten předvedl skvělý výkon. Otázka je zda ho nemůže zradit nedávno zraněná ruka, kterou si pořád protahoval ale jinak myslím,  že by měl Pospíšila asi porazit. Myslím, že Jarda už toho má dost a o 20let mladší Macháč by toho měl využít. Každopádně Tomáš se mi ze všech našich mladíku líbí nejvíc, je to obrovská naděje. Dnes předvedl bezchybný výkon a hlavně skvělý pohyb a chytrost.

Dalším zápasem bylo Slovenské derby Martin – Molčan. Martin po zásluze vyhrál 1set 63, ve druhém úplně odešel a prohrál 60. Ve 3setu vedl Martin 51 a vše vypadalo, že obhájce z loňského roku postoupí. Ale on pak ztratil 6gamů v řadě a loučí se po prvním zápase.

Z dalších zápasů co jsem viděl –

Trungelliti – Guinard

Opět se potvrdilo co jsem nedávno psal v jedné analýzy že Trungelliti je úplně mimo. Bojoval ale těch chyb…nejspíš se stále projevuje špatná psychika poté co svědčil o tom jak ostatní prodávali zápasy.(odkaz jsem psal v jedné z analýz)  A Guinard hrál slušně, ale na druhou stranu stačil mu průměrný výkon.

Coria – Vrbenský

Zde jsem čekal že Michal se bude držet víc, na druhou stranu myslím že rozhodla větší zkušenost. Vrbenský nehrál špatně, v 1setu dokonce vedl 30 s 2breaky, za 31 měl další šance. Prostě nevyužil moře šancí ale zlepšuje se a čekám že v dalších týdnech není na futurech bez šance.

Milojevič – Taberner

Pro mě asi zápas dne. Kluci hráli 3h02 a přelévalo se to z jedné strany na druhou. Myslel jsem si že by to Taberner mohl vyhrát, dělal míň chyb a podmínky byly těžké. Nakonec Milojevič vyhrál o 2míče víc a vyhrál 76 ve 3setu.

Pak už jsem to kvůli dešti vzdal a tak jsem Jirku Veselého neviděl.

Zítra se těším na zápas generací Macháč Pospíšil J každopádně je to velmi hezký turnaj a pokud to nemáte daleko určitě doporučuji. Sice doprovodný program, stánky atd nejde srovnávat s turnaji v Německu, vše je takové malé a domácké ale možná to se mi na tomto turnaji líbilo

Translate »