Přeskočit na obsah

AKO – Cerundolo, Tirante. Fortuna @2,72. Důvěra 5/10

J.M.Cerundolo – Niklas Salminen. Finále, antuka. Helsinki future

Ve finále v Helsinkách dám na 17letého Cerundola (674) z Argentiny v zápase s domácím 22letým Niklas-Salminenem. To jak Cerundolo v poslední době na mě nechává velký dojem. On už jako junior se dostal na 9 místo žebříčku a v 16letech porazil v juniorech třeba Tsenga, Drapera, Jianu, Andreeva tedy ty nejlepší juniory. Pak se asi rozhodli že bude hrát raději mezi dospělýma a i když by na ně měl stále věk, hraje naplno mezi dospělýma. A výsledky má skvělé. V červnu titul v Tabarce kde porazil Sorgiho a Escoffiera.Předtím v Argentině několik ČF a SF a výhry nad Lipovsekem, Ugem, Velottim. Nyní byl v Ystadu v SF, minulý týden v Baje ve finále když porazil v SF Denollyho 64,63 a nestačil na Valkusze ve 3setech. Tento týden jde úplně suveréně, neztratil ani set a jen 18 gamů a v SF opět porazil Denollyho 63,63. Za ty 4 zápasy jen 3 ztracené servisy což na antuce je slušný výkon.

Jeho soupeř, domácí Niklas Salminen byl také dobrý junior a dostal se na 20 místo v 2015.V červenci v Tampere na challengeru se dostal do 3kola přes Begu a Violu a prohrál s M.Ymerem ve 3setech.V Ystadu byl také v SF a nestačil na Holmgrena a v Novi Sadu skrečoval Kircimu. Předtím v 1polovině sezony ale nehrál nijak dobře, měl tam porážky s Bobrovem, Kalyanpurem nebo uhrané 3 gamy s Forejtkem. Zde ztratil set jen ve ČF s Ivanovem a v SF porazil Vidal Azorina 75,64. Servisů ztratil 9. Celkem letos má bilanci 18-11 (jeho soupeř 36-16)

Tirante – Joncour. Finále, hard. Cancun future

K Cerundolovi přidám ještě jednoho skvělého juniora a to současnou 4 v Road to Chengdu. 18letý Tirante zde hraje skvěle a porazil ve 2kole Angeleho, pak nasazenou jedničku Sinclaira a v SF Wimbledonského vítěze juniorky Mochizukiho. Tirante začíná mezi dospělýma ale letos už třeba porazil Villanuevu, F.Cerundola neto Netuschila. To 22letý Joncour mi přijde takový futurový průměr. Nehraje nejhůř ale jen zde v Cancunu prohry 1 1kole s Walkinem, ve 2kole s Rousseau a naposledy v SF s Rodriguezem. Tento týden porazil na cestě do finále Villara, Brymera, Olivarese a v SF Chappela 36,76,75 za 3h13 když nabídl 14 breaků a soupeř 8 využil.

Jsou to finále tak dávám nižší důvěru na druhou stranu jak Tirante tak Cerundolu mají nejspíš slušnou budoucnost a třeba se již nyní dočkají oba titulu

Translate »