Přeskočit na obsah

AKO – Mmoh, Menezes. Tipsport @ 2,34. Důvěra 7/10

Kolář – Mmoh. 1kolo kvalifikace, hard. US Open

V 1kole se potkává náš Zdeněk Kolář, 22let, 280 s domácím Michaelem Mmohem, 21let, 181.

I když Mmoh se po zranění není schopný vrátit do své formy předtím kdy byl už na 96 místě já mu věřím že by to tady mohl zlomit. Jak ale řikám, v letošním kalendářním roce porazil jen Holta v červenci jinak samé prohry. Ale poslední zápasy ukazují že se zlepšuje a prohrál s Paulem 57,76,76 Sakharovem 64,76 a naposledy Purcellem 75,16,64. Ale ve 2 z těchto zápasů dokonce vyhrál víc míčů a s Purcellem dojel na využívání šancí. Měl breaky 5ze14 vs 4z5 Purcell.Body na returnu 47-40. Podobné to bylo s Paulem, breaky 4z12 vs 3z5, na returnu 53-38. Tak si myslím že je na čase aby už vyhrál, nehraje špatně.

Kolář je silnější určite na antuce. Minulý týden hráč challenger v Portoroži a uhrál 2kola, porazil T.Simona a Stakhovskyho, prohrál s Durasovičem. Předtím dvě prohry v 1kole na antuce s Eliasem a Doumbiou.Loni zde uhrál s Mahutem v kvaldě jen 4gamy a celkově má na betonu bilanci 11-13.

Tedy i když Mmohl se rozjíždí pomalu, já mu věřím že když zvládne jeden zápas třeba těsný tak se pak začne pomalu vracet do formy která ho už dostala do top 100.

Menezes – Hořanský. 1kolo kvalifikace, hard. US Open

Zápas co k tomu dávám je duel 22letého Menezes z Brazílie (210) s 26letým Hořanským ze Slovenska (165). Důvodem je skvělý rok Menezese který letos hraje skvěle jak na antuce tak na betonu. Celkem má letos bilanci na okruhu 33-18, beton 20-12. V poslední době uhrál SF na betonu v Gatineau a SF v Binghamptonu. Porazil tam třeba Polanskyho, Gomboše, DH.Leeho nebo Karlovarskiyho. Prohrál s Kublerem a Sugitou. To bylo na konci červenci a mezitím si odskočil na Panamerické hry v Limě kde dokonce za Brazílii vyhrál 2hru. Tam porazil ve 3kole Cerundola, v ČF Jarryho, SF Bagnise a ve finále Barriose Veru. Skvělý turnaj jelikož musel porazit silné antukám. Tedy formu má skvělou.

Jeho soupeř, Hořanský je pro mě slušný na antuce ale na betonech mu moc nevěřím. Tam jsem analyzoval jeho poslední zápas, prohru ve 3kole v Portotoži s Kleinem kde prohrál 16,64,63 a ve 2kole porazil Etcheverryho. Na betonu pak hrál jen v Austrálii kde prohrál v kvaldě ve 2setech s Vatutinem a předtím až ve 2017. Z toho je vidět že tento povrch úplně nemusí. Ale je fakt že dvě finále na antuce v Sopotech a Ludwigshafenu se počítají.

Forma obou hráčů tedy není špatná, ale stejně si myslím že Menezes ji má lepší a je lepší tenista a hlavně na betonu bude Menezes silnější.

Translate »