Přeskočit na obsah

Lucky loosers – kdo má nárok

Tento týden opět vidíme, že sice kvalifikace ještě neskončila, ale ve Štětíne je jisté, že se jeden tzv Lucky Looser (LL) dostane do hlavní soutěže, v Rennes dokonce dva.

Vím, že sázející často na základě toho dávají či nedávají některé zápasy posledního kola kvalifikace. Buď sázejí na to, že daný hráč už má postup jistý a nemusí se snažit a vsadí proti němu nebo ty zápasy úplně vynechají.

A jak hovoří pravidla? Upravuje to bod 7.20. “The Official 2021 ATP Rule Booku”

A tam se říká: (volně přeloženo)

Lucky losers jsou hráči, kteří prohráli ve finálovém kole kvalifikace, nebo, pokud je požadováno více LL, ti hráči, kteří prohráli v předchozím kvalifikačním kole. Lucky Losers budou vybráni na základě žebříčku následovně: Pokud před koncem kvalifikace nejsou žádná volná místa LL, pak bude vybrán LL dle pozice v žebříčku ATP pro přihlašování do daného turnaje. 

Pokud je volné místo v hlavní soutěži před dokončením kvalifikace (to je případ nyní ve Štětíně) , pak dva hráči s nejvyšším umístěním budou vybrání a jeden vylosovaný z nich získá místo LL, všichni další LL už budou vybrání dle pořadí v žebříčku.

Pokud jsou volná dvě (nyní v Rennes) nebo více míst, v době kdy je kvalifikační soutěž ukončena, v takovém případě velikost náhodného losování bude počet známých míst pro LL plus jeden. (To znamená, že v Rennes se po konci kvalifikace vezmou 3 hráči co jsou nejvýše a dva z nich budou LL. Když se uvolní ještě další místo po konci kvalifikace, místo LL připadne na toho třetího, následně už se jede dle žebříčku)

V případě, že hráči z předchozího kola jsou zařazeni do losování, pak budou zařazeni za všechny hráče, kteří prohráli ve finálovém kole kvalifikace. Pouze ti, kteří byli přijati do
kvalifikační soutěže se může přihlásit jako šťastní poražení.

Snad se mi trochu podařilo tuto věc osvětlit. Tak za hodinu pošlu nějaké tipy na dnešek

Translate »