Přeskočit na obsah

Historický úspěch českého tenisu

Vy co mě sledujete, víte, že dost sleduji univerzitní tenis v USA. A toto se pak skvěle hodí při sázkách na univerzitní hráče.

V USA se pravidelně zveřejňuje univerzitní žebříček. Někdy v září byl vydán tzv. preseason žebříček. A nyní, po velké dávce celonárodních či regionálních turnajů. byl zveřejněn nový. Po novém roce totiž následují zápasy jednotlivých týmů.

Ale k meritu věci 😊 V žebříčku se vždy objeví 125 nejlepších singlistů a 60 deblových párů.

Novém žebříčku vévodí August Holmgren ze San Diega. O tom jsem v poslední době už několikrát psal, to bude hráč o kterém dost uslyšíme. Naposledy i před 2týdny v DC porazil Ouahaba a Benchetrita a pomohl Dánsku postoupit přes Maroko nebo v San Diegu porazil Thompsona.

Na druhém místě jen Ben Shelton z Floridy. Sheltona už taky dobře známe, vyhrál v červenci future v Champaign, na US Open porazil Mmoha a naposledy byl ve ČF v Champaign.

A na třetím místě jen Clement Chidekh z Washingtonu. Ten se ukázal v létě, když vyhrál jeden future, byl ve finále a a i na challengerech byl ve 2kole a ČF. Porazil třeba Schnura nebo Moriyu.

Čtvrtý je Gabriel Diallo z Kentucky. Dialla jsme dávali na nedávném future v East Lansing kde se dostal do finále. Jinak asi nejznámější jméno co porazil je Olivieri.

A nyní už k tomu, co jsem psal že je historický úspěch. Na pátém místě je Matěj Vocel z Ohio State University. Je nejen prvním čechem v top 10 singlu a dokonce je na prvním místě deblového žebříčku spolu s Cashem. Vocel hraje v USA skvěle ale zatím se na okruhu neprosadil. Na challengeru v Columbusu prohrál 76 ve 3setu s Kingsleym a posledně musel skrečovat na stejném místě na futuru. Ale myslím, že je otázka než se Matěj, minimálně v deblu prosadí.

Zde je pohled na top 10

 

RANK PLAYER TEAM
1 August Holmgren University Of San Diego
2 Ben Shelton University Of Florida
3 Clement Chidekh University Of Washington
4 Gabriel Diallo University Of Kentucky
5 Matej Vocel Ohio State University
6 Stefan Dostanic University Of Southern California
7 Arthur Fery Stanford University
8 Daniel De Jonge Pepperdine University
9 Andres Martin Georgia Tech
10 Johannus Monday University Of Tennessee

 

V top 125 je ještě na 81místě Tadeáš Paroulek, 106 je Štěpán Holiš.

Určitě všechny hráče budu sledovat dále a jsem přesvědčen, že nám ještě přinesou dost peněz 😊 A to se třeba ukázalo hned tento týden, kdy jsem dával na Vocela v české extralize

Pro ty které zajímá komplet žebříček tak zde je odkaz

https://www.wearecollegetennis.com/2021/12/08/ita-collegiate-tennis-division-i-mens-national-rankings-december-8-2021/#Singles

Translate »