Přeskočit na obsah

Augsburg, nový challenger na mapě a náš úspěšný start do prvního dne

Opět jsem se vydal na turnaje a jsem na Schwaben Open v Augsburgu. Augsburg třetí největší město v Bavorsku po Mnichovu a Norimberku. Toto je úplně nový turnaj a byl jsem zvědavý jak to zde bude vypadat. Hraje se v TC Augsburgu v krásném prostředí v parku kousek od řeky Lech poblíž botanické zahrady a ZOO. Hraje se tradičně na 3 kurtech, bohužel ne vedle sebe jako v Liberci ale jsou v řadě ale jde se vždy na minimálně dva najednou koukat. Je ale docela vtipné jak kurt od hlediště (laviček) na dvou kurtech odděluje jenom páska. Celkově ten turnaj je velmi skromný. Jak jsem byl zvyklý z challengerů v Německu kde vždy bylo velké zázemí tak zde je pouze jeden reklamní stánek a jeden stánek s občerstvením. Ale pojďme už k zápasům prvního dne.

Pro mě výkon dne byl zápas Jahna s Barrancem Cosanem. Jahnův výkon byl skvělý. Agresivně, bez chyb a krásný jednoručný backhand. Nedal Barrancovi žádnou šanci, hrál úplně skvěle a Barranco byl z něj úplně nešťastný.

Pro mě byl velmi zajímavý zápas Vannesta s Ignatikem který jsem sázel a na který jsem psal analýzu. https://steviebets.com/2019/08/ako-vanneste-taberner-tipsport-259-duvera-7-10/Vanneste je také hráč kterého způsob  hry se mi velmi líbí. Agresivně z obou stran a celý zápas honil Ignatika ze strany na stranu. Bohužel když byl ve 2setu break nahoře tak vždy znervózněl a vždy pustil Ignatika zpět do hry. Naštěstí na returnu hrál moc hezky a jsem velmi zvědavý na jeho zápas ve 2kole s Clarkem.

Pak hrál další můj oblíbenec, Manu Guinard. Tohoto hráče mám rád od French Open díky jeho bojovnosti a tomu jak se umí vyhecovat. Dnes předvedl opět slušný výkon a i když myslím že na rychlejších površích bude ještě lepší tak i na antuce jde nahoru a v budoucnu o něm můžeme slyšet.

Hráč na kterého jsem byl zvědavý jelikož jsem ho na živo ještě neviděl, Artur Rinderknech mě úplně nezklamal. Taberner hraje velmi solidně a Rinderknech mi sedí víc na beton případně halu. Měl světlé momenty, jak jsem říkal, nezklamal ale Taberner je nyní na antuce silnější.

Zápasy a hráči které mě zklamali bylo Zopp – Metrevelli kdy Zopp hrál co potřeboval a Metrevelli hrozně kazil. Hassan s Wangem byla hrůza ze strany Wanga. Hassan hrál hodně agresivně, na jeden dva údery a Wang neměl vůbec co hrát. Pokud se výrazně nezvedne tak si myslím že Wang jen tak něco neuhraje. A poslední zklamání byl Sakamoto. Od něj jsem až tak moc nečekal ale opět to bylo horší než jsem myslel, Ruusuvuori hrál rychle a Sakamoto absolutně nestíhal a pak kazil.

A závěrem pro mě nekovatelný zápas dne, Heller – Roca Batalla. Tam ani jeden nebyl schopný udržet kvalitu delší dobu, když vypadalo že jeden se zvedl tak pak zas kazil a hrál nesmyslné údery. Pro mě nejhorší zápas dne. Heller který se mi v minulosti líbil tak se z něj stal hrozný plácal a v tomto si s Rocou notoval.

Zítra jsem zvědavý na zápas Pavlásek – Blancaneaux. Tyto dva jsem viděl hrát v Paříží a Francouz to otočil z 14 ve 3setu. Pavlásek šel opět dost dolů tak uvidíme zda něco uhraje. Bojím se že ne. A pak samozřejmě se těším na zápas Jahna kterého nejspíš zkusím že vyhraje i když to také nebude mít úplně lehké. A pak tu máme zápas Lukáše Rosola kterému věřím tak uvidíme jak to dopadne.

Ještě určitě napíšu odsud nějaké analýzy a pokusím se zítra opět napsat summary z druhého dne. Tak doufejme že po úspěšném prvním dni se bude dařit i nadále.

Translate »