Přeskočit na obsah

Velký úspěch pro český tenis a na koho budeme brzo sázet

Jak jsem minulý týden psal https://steviebets.com/2021/10/zacal-jeden-z-nejvetsich-univerzitnich-turnaju-v-usa/ v Tulse se hrálo All American Championship.

A já budu pokračovat v psaní těchto článku i z důvodu, že v anketě na Patreonu se vyjádřilo 86% z vás že vás to zajímá.

Česká stopa

Je skvělé, že se na tomto turnaji skvěle ukázal český hráč který hraje za Ohio State, 24letý Matěj Vocel který za týden odehrál 14zápasů s bilancí 13-1.

Stal se historicky prvním Čechem co tento turnaj vyhrál a to v deblu spolu s Robertem Cashem. Vyhráli 3zápasy v kvaldě a pak i 5 zápasů v hlavní soutěži. Za těchto 8 zápasů neztratili ani set.

Navíc Vocel vyhrál tzv. „consolation“ turnaj v dvouhře. Něco jako turnaj útěchy těch co prohrají v 1kole v hlavní soutěži. Tedy velká gratulace, skvělý výsledek.

Hlavní soutěž ve dvouhře

Ben Shelton

Turnaj ve dvouhře mužů vyhrál trochu překvapivě Ben Shelton z university na Floridě kde hraje za Gators. Mimochodem to je skvělý tým, hraje za ni i vítěz NCAA Championship Sam Riffice nebo Duarte Vale (a nově i třeba Sheylbach). Ale zpět k Sheltnovi. To že tento 19letý hráč bude skvělý ukázal už i na okruhu. Hrál 5 turnajů a dokonce vyhrál future v Champaign kde porazil mj. Brouwera , Jubba nebo Hsu a pak WC do kvaldy US Open kde uhrál kolo, porazil Mmoha 76,76 než prohrál s Van de Zandschulpem 36,75,64 (a ten byl pak ve ČF)

Zde Shelton za 6 zápasů neztratil ani set. Ve 2kole porazil jedničku D.Rodriguese 63,20skr. V SF Chidekha 63,60 a ve finále Holmgrena 63,64.

 

Jsem si jist, že o něm ještě hodně uslyšíme a že na něj budeme sázet.

August Holmgren

Poraženým finalistou byl 23letý August Holmgren z university v San Diegu. Ten se ukázal nejvíc těsně před tímto turnajem když v San Diegu dostal WC do kvaldy a porazil Thompsona 64,76 a s Carusem prohrál 76 (7) ve 3setu! Jako LL se pak dostal do hlavní soutěže ale to už od Dimitrova dostal 61,61. Zde v SF porazil překvapení turnaje, Ilagana z Havaje 64,63.

Andre Ilagan

20letý Ilagan byl pro mě šokem turnaje. Musel uhrát 4 zápasy v kvaldě a pak vyhrál ještě 4 zápasy v hlavní soutěži. Mimo jiné porazil skvělého Kingsleyho 64,62. A to na okruhu hrál jen ve 2017 kdy uhrál 1gam se Zhe Li doma na Havaji.

Clement Chidekh

A posledním semifinalistou byl Clement Chidekh. Tento již „profláknutý“ hráč z Washingtonu, jeden z favoritů turnaje nestačil jak jsem psal na Sheltona. Ale 4 vyhrané zápasy určitě není neúspěch. Jak víme, na okruhu přes léto měl z futurů titul, finále a SF a dokonce ČF a 2kolo vždy z kvaldy na challengerech. Porazil třeba Schnura, Cazauxe, Moriyu nebo Ortega Olmedu.

 

To bylo ohlédnutí za tímto turnajem v Tulse.

Doufám, že to bylo pro vás zajímavé. Pro mě je to velmi přínosné tyto turnaje sledovat. Jsou trochu „off the radar“ pro bookies a pak dám dávají velkou výhodu. A nejde jen o vítěze, ale jak jsem psal, hrálo tam mnoho skvělých hráčů kteří hlavně na domácích univerzitách na futurech mají velké šance na kolo či dvě.

Translate »